-
Het is binnenkort tijd voor het kerstdiner! Ben jij er al uit wat je vrienden en familie dit jaar gaat voorschotelen? Mocht je nog twijfelen dan hebben wij een aantal aanraders. Een heerlijk stuk vlees of vis van de BBQ doet het natuurlijk altijd goed. Met onze favorieten maak je gegarandeerd indruk op het bezoek deze kerst!
Picanha
Picanha een heerlijk stuk mals rundvlees. Picanha is tegenwoordig bij de meeste slagers wel verkrijgbaar en makkelijk te bereiden. Je hoeft geen BBQ-expert te zijn om dit lekkere stuk vlees op tafel te zetten. Je hebt alleen het juiste gereedschap nodig en misschien een lekker recept. Wij raden de picanha met rodewijnsaus aan! Maak het af met aardappelpuree, gebakken paddenstoelen en asperges en je kerstdiner is compleet! Je hebt naast de ingrediënten hiervoor een BBQ met deksel, een kernthermometer (met draad), een lekbak en een kolenhouder nodig.
Gerookte zalm
Vis kan ook heel goed tijdens de kerst op de BBQ. Heerlijk gerookt met citroen en peper! Maak het plaatje compleet met lekkere verse groenten en risotto! Je hebt naast de ingrediënten hiervoor een BBQ met deksel, rooksnippers en een aluminium grilbakje nodig.
Côte de boeuf
Het perfecte stuk vlees voor het kerstdiner! Het is groot, stoer, de smaak is fenomenaal en het is ook nog eens perfect te bereiden op de BBQ! Heerlijk bestreken met een Balsamicoglazuur of zwarte knoflookboter, sperziebonen in spek en een paddenstoelenmelange. Je hebt naast de ingrediënten hiervoor een BBQ, een kernthermometer en aluminiumfolie nodig.